Alternativ til de miljøvenlige plastikposer fra Brugseni

Brugseni tilbyder nu slidstærke og mere genanvendelige muleposer som et alternativ til de klimavenlige bæreposer i plastik.

Det er nu blevet endnu nemmere at træffe et mere miljørigtigt valg i Brugseni, hvad angår transporten af de indkøbte varer. Foruden at tilbyde miljørigtige bæreposer i plastik i alle butikker går butikskæden nu over til en helt ny slidstærk mulepose med en række smarte finesser.

– Vi ønsker at skabe endnu flere valgmuligheder for vores kunder, så det er praktisk og nemt at få bragt varerne hjem fra vores butikker. Samtidig ønsker vi aktivt at være med til at skåne miljøet ved at skabe løsninger, som indbyder til større genbrug og mindre brug af plastik. Det er grunden til, at vi har designet en helt ny mulepose, som er nem at have med på farten, fortæller marketing- og kommunikationschef Benny Reffeldt Otte.

Den nye mulepose er designet således, at man nemt kan have den over skuldrene, så begge hænder er frie. Stofposen fylder kun ganske lidt og kan klappes sammen i en smart indbygget lomme, så den er praktisk at have med på farten. Den er lavet i slidstærkt materiale, som kan genbruges igen og igen. Muleposen koster blot 10 kr. pr. stk.

Brugseni sætter miljøet i fokus

Brugseni har kunnet mærke en stigende efterspørgsel fra medlemmerne på miljøvenlige alternativer. Derfor har den 100% grønlandske butikskæde valgt at sætte endnu større fokus på flere miljørigtige løsninger.

I det forgangne år har Brugseni sat gang i en række projekter, som sætter en helt ny standard for detailhandelen i Grønland:

  • Brugseni app’en så dagens lys i juni 2018 og tilbyder nu alle medlemmer nem og hurtig adgang til digitale tilbudsaviser og andre tilbud, så man ikke er afhængig af at skulle bruge de tilsvarende trykte tilbudsaviser.

  • Det miljørigtige Änglamark-sortiment er netop blevet udvidet til at omfatte over 500 produkter.

  • Som den eneste detailkæde i Grønland har Brugseni skiftet over til et nyt trykkeri, som er certificeret til at producere tryksager, der sikrer alle de anerkendte miljøcertificeringer FSC, Svanemærket og Ecolabel.

  • Som den eneste detailkæde i Grønland har Brugseni skiftet over til at få lavet alle standardplastikposer af 85% biobaseret råmateriale fra sukkerør med DIN CERTCO og Vincotte certificering.

Det seneste skud på stammen er en smart og slidstærk mulepose, der indbyder til større genbrug.

Brugseni ønsker fortsat at have fokus på mere miljøvenlige løsninger

I takt med at teknologien og vareudbuddet skaber nye muligheder, vil Brugseni fortsat overveje at implementere flere brugbare løsninger og tiltag, som kan skabe mindre belastning på miljøet.

– Det har altid ligget i vores DNA som en 100% grønlandskejet virksomhed at have stor fokus på at skabe løsninger, som er med til at skåne miljøet i Grønland. Der er naturligvis en virkelighed og en hverdag vi er nødt til at skal kunne operere i, men vi er klar til at træffe kloge valg og foretage justeringer i vores praksis, varesortiment og den måde vi griber opgaverne an på, for at skabe mere miljørigtige løsninger, udtaler direktør Susanne Christensen.

I forbindelse med planlægningen af den nye Brugseni i Ilulissat, som er et komplet nybyggeri, er der blevet investeret i et energibesparende dual kompressoranlæg. Det betyder, at udover at sikre et minimalt energiforbrug til køle- og frostinstallationerne, anvendes varmegenvindingsteknologi. Butikken kommer dermed til at bruge betydelig mindre energi på varme. Samtidig er der valgt effektiv LED-belysning, som også kræver et mindre energiforbrug.

Billedtekst: Her ses den smarte mulepose i funktion – en løsning der indbyder til større genbrug

Aqqusinersuaq 4, 2 th. P.O.Box 1092 3900 Nuuk
Attaveqarfigitigut/Kontakt os
CVR 15787406

Kalaallit Nunaanni Brugseni pisianik utertitsisinnaasarpoq, imaluunniit aningaasartai utertissinnaasarpai pisinermiit ullut 14-it qaangiutsinnagit pisinermut uppernarsaat utertitsiniarnermi ilanngullugu takutinneqartillugu. Pisiaq ammarneqarsimassanngilaq.
Nioqqutissat nerisassat ilaanngillat.

Kalaallit Nunaanni Brugseni bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon.
Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer.

© Copyright 2023 · Kalaallit Nunaanni Brugseni 
Cookies og privatlivspolitik Whistleblowerordning

Følg Brugseni