Bæredygtige resultater for medlemmer og medarbejdere i Grønland

Brugseni er klar med ny års- og bæredygtighedsrapport for 2023, samtidig med at detailvirksomheden endnu en gang er blevet certificeret Great Place to Work med endnu en flot placering blandt de bedste arbejdspladser.

Sorte tal på bundlinjen oven på et år med store forandringer

I en tid med mange politiske og samfundsmæssige forandringer på både nationalt og globalt plan, opnåede Brugseni lige akkurat at få sorte tal på bundlinjen. Ifølge resultatopgørelsen for 2023 har Brugseni vendt et underskud sidste år på ca. -3,3 millioner til et lille overskud på ca. 1 million DKK.

– Vi er glade for, at vi kan præsentere et regnskab i år, som ender på et fornuftigt resultat set i forhold til alt det vi har skabt til gavn for vores mange medlemmer og medarbejdere. Og med de anlægs- og renoveringsprojekter vi har i kalenderen, er der rig mulighed for yderligere vækst og udvikling, fortæller direktør Susanne Christensen.

Brugseni nåede milliarden igen og giver 20,9 millioner kroner tilbage i Divi Plussi!

Med en nettoomsætning i 2023 på 1,045 milliarder DKK, har Brugseni haft en omsætningsstigning på 1% i forhold til 2022, hvor nettoomsætningen landede på 1,036 milliarder DKK.

– I Brugseni har vi i mange år arbejdet støt og roligt på initiativer, der skal udvikle forretningen. Gennem udvidelser, nybyggerier, nye investeringer i digitale løsninger og flere lokale arbejdspladser, alt funderet i solidt købmandskab, har vi i dag opbygget en detailvirksomhed, der sikrer dagligvarer til fornuftige priser og gode medlemsfordele, fortæller direktør Susanne Christensen.

– Vi er stolte af at vi både er konkurrencedygtige på prisen og tilmed har givet 20,9 millioner kroner i Divi Plussi tilbage til vores medlemmer, fordi vi værdsætter at de handler hos os. Hver gang Brugseni app’en eller medlemskortet scannes ved et varekøb, opnår vores medlemmer ekstra fordele i Brugseni, hver gang de handler, fortsætter direkte Susanne Christensen.

Bæredygtighed og nye krav fra EU

Samtidig med årsrapporten har Brugseni udgivet årets bæredygtighedsrapport for regnskabsåret 2023. I rapporten omtales blandt andet følgende hovedpunkter og tiltag:

  1. Miljømæssig ansvarlighed: Brugseni har skærpet klimaindsatsen og reduceret CO2-udledningerne betydeligt. Overgangen til 100% digital markedsføring har samtidig skånet miljøet for tonsvis af papir.

  2. Social ansvarlighed: Brugsenis engagement i lokalsamfundet og medarbejdertrivslen har fået endnu et positivt opsving i 2023. Brugseni er endnu en gang blevet certificeret som “Great Place to Work”, og virksomheden er som den eneste grønlandske virksomhed kommet på listen over Danmarks Bedste Arbejdspladser.

  3. Ansvarlig virksomhedsstyring: Brugseni har sikret bæredygtighed som en hjørnesten i virksomhedens strategiarbejde, og den samlede topledelse har bæredygtighed i fokus. Desuden er store dele af personalet blevet efteruddannet i arbejdet med bæredygtighed, og der er opnået gode resultater på baggrund af dette. Gennem dedikation fra topledelsen arbejder Brugseni målrettet på at opretholde høje standarder for virksomhedens investeringer og generelle styring.

  4. Nye krav fra EU: Der er nye krav fra EU på vej for hvordan man som virksomhed skal arbejde med bæredygtighed. Brugseni har påbegyndt processen for at kunne leve op til kravene fra EUs nye “CSRD”-direktiv.

– Året 2023 har på mange måder været et år hvor implementeringer, forandringer og nye projekter har været gennemgående temaer. Grundlæggende for disse temaer har været mit fokus på at få dedikeret året til CSR- og bæredygtighedsagendaen. Det er således lykkedes at få hele bæredygtighedstanken indarbejdet i strategien på alle parametre, så indsatser og nye projekter altid vil tage udgangspunkt i, hvordan de gennemføres på den mest bæredygtige måde, fortæller direktør Susanne Christensen.

”Danmarks Bedste Arbejdspladser” og nyligt certificeret ”Great Place to Work”

Brugseni har i mange år haft ekstra fokus på medarbejdertrivsel og opkvalificering af ledere. Målet har været at skabe en tryg arbejdsplads for vores mange medarbejdere både fysisk og psykisk.

I 2019 fik Brugseni for første gang certificeringen ”Great Place to Work”. Efter flere års arbejde formåede Brugseni sidste år, som den første grønlandske virksomhed, at komme på listen ”Danmarks Bedste Arbejdspladser”.

I 2023 er Brugseni gået frem på næste alle parametre i den årlige medarbejdertrivselsundersøgelse og arbejdspladsvurdering, og Brugseni er i år kommet på en 23. plads over de bedste arbejdspladser.

– Der er hård konkurrence om pladserne på listen, og vi er meget stolte over, at vi endnu engang er med i toppen, fortæller direktør Susanne Christensen.

Links og yderligere dokumentation

Virksomhedens seneste årsrapport og bæredygtighedsrapport kan findes her:

Certificering fra “Great Place to Work” og pladsering på listen Danmarks Bedste Arbejdspladser:

Aqqusinersuaq 4, 2 th. P.O.Box 1092 3900 Nuuk
Attaveqarfigitigut/Kontakt os
CVR 15787406

Kalaallit Nunaanni Brugseni pisianik utertitsisinnaasarpoq, imaluunniit aningaasartai utertissinnaasarpai pisinermiit ullut 14-it qaangiutsinnagit pisinermut uppernarsaat utertitsiniarnermi ilanngullugu takutinneqartillugu. Pisiaq ammarneqarsimassanngilaq.
Nioqqutissat nerisassat ilaanngillat.

Kalaallit Nunaanni Brugseni bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon.
Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer.

© Copyright 2023 · Kalaallit Nunaanni Brugseni 
Cookies og privatlivspolitik Whistleblowerordning

Følg Brugseni