BLIV ELEV HOS KALAALLIT NUNAANNI BRUGSENI

Uddannelser i Brugseni

Hos Brugseni tilbyder vi elevpladser til dig, som skal i gang med en uddannelse som:

  • Gastronomassistent
  • Bager og Konditor
  • Gourmetslagter
  • Ernæringsassistent eller medhjælper
  • Butiksassistent

Vi er en virksomhed i fuld udvikling, og vi kan derfor tilbyde gode, praktiske og faglige forløb, der sikrer dig en stærk faglig profil.
Vi ser vores elever som Grønlands fremtid, og vi ansætter løbende elever.

Søg om optagelse under butikkerne i de enkelte byer her.
Vi vil se frem til at være en del af din uddannelse.

Gastronomassistent

Som elev i vores køkkener vil du blive introduceret til en bred vifte af opgaver inden for cater- og kantinefaget. Køkkenafdelingerne står både for forberedelse af mad til eget salg og til diverse institutioner.

Din hverdag vil blive fyldt med aktivitet, og du vil have mulighed for at få praktisk erfaring med alle dele af arbejdet i et industrielt køkken. Hos Brugseni vil vi arbejde for at give dig et solidt erfaringsgrundlag, som du kan tage med dig videre i din karriere.

Vi har fokus på, at det er vores arbejde at sikre de rammer der skal til, for at du opnår den nødvendige erfaring.

Læs mere på:
www.inuili.gl og
www.techcollege.dk

Praktiksteder:
Brugseni Nuuk, Brugseni Qaqortoq og Brugseni Ilulissat

Gourmetslagter

Hos Brugseni giver vi dig mulighed for at opnå erfaring med alle relevante dele af slagterfaget. Som elev i vores slagterier vil du arbejde med både traditionelle varer samt grønlandske råvarer.

Din hverdag vil blive struktureret således, at du opnår god erfaring med, hvad det vil sige at stå i et erhvervsslagteri. Du vil blive en del af et team, som står klar til at hjælpe og undervise dig i alle områder af slagterfaget. Vores professionelle fagfolk vil sikre dig en stærk fagprofil, som vil hjælpe dig godt igennem din uddannelse – også hvis du under din uddannelse vil vælge et speciale i enten butik, delikatesse, slagtning eller som pølsemager.

Læs mere på:
www.inuili.gl og www.ucholstebro.dk

Praktiksteder:
Brugseni Nuuk, Brugseni Qaqortoq, Brugseni Maniitsoq, og Brugseni Ilulissat

Bager og Konditor

Brugsenis professionelle bagere står klar til at hjælpe dig med at få god praktisk erfaring inden for bagerhåndværket. Som elev i vores bageri vil du arbejde med forskellige brødtyper og konditori. Som bagerelev vil din hverdag starte tidligt om morgenen, og du vil være med i alle aspekter af hverdagen.

Vi mener, at det er vores job som uddannelsessted at sikre dig den bedst mulige fremtid. Derfor vil dit elevforløb præsentere dig for de vigtigste aspekter af bagerfaget, så du er godt klædt på til at komme ud på arbejdsmarkedet gennem din uddannelse.

Læs mere på:
www.inuili.gl og www.ucholstebro.dk

Praktiksteder:
Brugseni Nuuk

Ernæringsassistent eller medhjælper

Som butikselev hos Brugseni vil du få indblik i alle dele af, hvad det vil sige at stå i butik. Du vil få en aktiv hverdag, der giver dig erfaring i vores forskellige salgsafdelinger.

Du vil blive introduceret til opgaver, der vil hjælpe dig godt igennem din uddannelse. Du vil lære at betjene kunder, få viden om værdien af service og om hvordan varer sælges bedst muligt. Efter dit elevforløb vil du være i stand til at løse mange forskellige opgaver i butiksverdenen, og du vil have en bred viden om detailhandel.

Læs mere på:
www.inuili.gl

Praktiksteder:
Brugseni Nuuk, Brugseni Maniitsoq, Brugseni Sisimiut, Brugseni Qaqortoq og Brugseni Ilulissat

Butiksassistent

Som butikselev hos Brugseni vil du få indblik i alle dele af, hvad det vil sige at stå i butik.Du vil få en aktiv hverdag, der giver dig erfaring i vores forskellige salgsafdelinger.

Du vil blive introduceret til opgaver, der vil hjælpe dig godt igennem din uddannelse. Du vil lære at betjene kunder, få viden om værdien af service og om hvordan varer sælges bedst muligt. Efter dit elevforløb vil du være i stand til at løse mange forskellige opgaver i butiksverdenen, og du vil have en bred viden om detailhandel.

Læs mere på:
www.ninuuk.gl og www.cak.gl

Praktiksteder:

Brugseni Nuuk, Brugseni Qinngorput, Brugseni Natalie, Brugseni Nuukullak, Brugseni Maniitsoq, Brugseni Sisimiut, Brugseni Nanortalik, Brugseni Narsaq, Brugseni Qaqortoq, Brugseni Paamiut og Brugseni Ilulissat

Her kan du læse mere om elevernes egne erfaringer

Mikkel Stenskov, Bagerlærling

Mikkel kommer fra Qaqortoq. 

Han er bagerlærling i Brugseni Nuuks bageri. Før han startede på sin uddannelse til bager, har Mikkel efter folkeskolen været på et udvekslingsophold i England, dernæst tog han GUX i Qaqortoq. Det var også mens han gik på GUX han blev klar over at han ville uddanne sig til bager, da han altid har været glad for at bage. 

Så for ham var Brugseni Nuuk det eneste sted han søgte om praktikplads, hvor han så blev optaget og startede november 2021. Under sin uddannelse har han været på skoleophold UCH i Holstebro.  

Under sit grundforløb i Holstebro, hvor skolehjemmet lukker ned for vinterferie, har han ligeledes været på 1 uges praktik i SuperBrugsen i Høruphav i Sønderjylland, som Brugseni Nuuk og HR gennem deres samarbejde med BALS (Brugsforeningen Als og Sønderjylland) havde tilrettelagt. Det er en mulighed som Brugseni kan tilbyde sine lærlinge der er på uddannelse i produktionsfagene (slagter, gastronom, bager eller konditor). 

Mikkel vil på sigt, når han er færdig med sin uddannelse og har fået erfaring på sit fagområde, tænke sig at prøve at arbejde i udlandet og få inspiration, til senere i sin karriere åbne eget bageri evt. i Qaqortoq. 

For at blive bager, synes Mikkel at det er vigtigt, at man er forberedt på at arbejde om natten og med skiftende arbejdstider, det kræver at du mentalt og fysisk er stærk og at du sørger for at komme til tiden. 

Mikkels opfordring til kommende elever / lærlinge: 
Det er vigtigt at være mødestabil, og klar til at lære håndværk og holde sig stærk både fysisk og mentalt, og være åben for at blive en del af kollegaskabet, hvor man kan få et tæt netværk. 

Føbe Davidsen, Delikatesseleder

Føbe er født i Qassimiut, og delvis opvokset i Alluitsup Paa og Qaqortoq.

Hun er tidligere Cater- og Kantineassistentelev i Brugseni Qaqortoq, hvor hun i dag er delikatesseleder. Hun startede med at være medhjælper i delikatessen, efter hun var blevet udlært, men da der var gået omkring 1,5 år valgte hun at tage på højskoleophold ad 2 omgange, for at prøve noget andet. Efterfølgende startede hun igen i Brugseni Qaqortoq, hvor hun i snart 6 år har været delikatesseleder.

Føbe valgte den uddannelse, da hun er glad for at lave mad, hun mener det er vigtigt at være glad i sit fag, for at gennemføre uddannelsen, hvor det så absolut også er vigtigt at kunne passe sin arbejdstider, og ikke har noget i mod at stå tidligt op om morgenen.

Hun er rigtig glad for sit arbejde i dag, hvor hun bl.a. har deltaget i et personligt lederudviklingsforløb for ledere fra hele organisationen, dette har rustet hende til at blive en stærkere leder, men også givet hende personlig indsigt og lyst til fortsat at udvikle sig som person. Hun er rigtig glad for sit arbejde, hvor stemningen er humørfyldt.

Føbes opfordring til kommende elever / lærlinge:
Hvis du brænder for at lave mad, så er det en god erhvervsuddannelse med udviklingsmuligheder, og gode jobmuligheder. Det er vigtigt at du følger undervisningen og overholder din mødetider.

Najaaraq Zeeb Hansen, Salgsleder

Najaaraq kommer fra Nuuk.

Hun er vores tidligere butikselev i Brugseni Nuuk, hvor hun har gennemførte sin uddannelse sidste år 2023, i dag er hun ansat som salgsleder i kølerafdelingen. Hendes karriere i Brugseni startede i Brugseni Qinngorput, hvor hun var ungarbejder mens hun stadig gik i folkeskolen, og da hun blev færdig med folkeskolen, fortsatte hun med at arbejde i Brugseni og flyttede senere til Brugseni Nuuk. Det var hendes daværende souschef der opfordrede hende til at blive butikselev.

Under sin butiksuddannelse, har hun også været gennem et talentudviklingsforløb, som er et udviklingsforløb for medarbejdere og elever/lærlinge, som uddelerne fra de forskellige Brugseni butikker kan indstille enten ledere eller potentielle ledere. I starten af sin uddannelse har hun også deltaget på Brugsenis elevsamling, hvor der var fokus på at få skabt sammenhold mellem eleverne fra alle butikker, som havde været en sjov oplevelse hvor der også opstod nære venskaber som hun den dag i dag fortsat har.

Najaaraq har både under sin uddannelse og nu ansættelse, fået forståelse for at holde sig i god fysisk form, men også lært at være tålmodig og rummelig, og indset vigtigheden af stabilitet og loyalitet, for derigennem at være en god rollemodel for sine medarbejdere i afdelingen.

Najaaraqs opfordring til kommende elever / lærlinge:
Det er vigtigt at være åben for muligheden for at lære om butiksledelse, ledelse af medarbejdere samt drift og ikke mindst købmandskab. Og under skoleopholdene er det vigtigt at følge undervisningen og i praktikperioderne få prøvet nye afdelinger.

Jonas Rohmann Pedersen, Slagter

Jonas er Nuummioq.

Han er tidligere slagterlærling i Brugseni Nuuk, hvor han i dag er Mestersvend, men vejen til at blive slagter var ikke lige det han havde tænkt sig i første omgang da han var blevet rimelig skoletræt. Han valgte derfor i første omgang at tage på efterskole, højskole og aftjene værnepligt i Danmark.

Efter et par år i Danmark, kom han tilbage til Nuuk, hvor han fik prøvet forskellige ting, indtil han søgte arbejde i Brugseni Nuuks slagterafdeling som pakkedreng hvor han arbejdede i næsten i år, indtil han prøvede at blive klejnsmed for at følge sin farfars fodspor. Det var dog ikke en branche han befandt sig godt i og savnede egentlig Brugseni, så han søgte tilbage. Det endte med at han startede som slagterlærling, hvor han skiftevis har været på skoleophold i UCH, i Holstebro, Danmark også i praktik i Brugseni Nuuk.

Han valgte uddannelsen, da han ikke har temperament til at sidde stille og kan godt lide at arbejde fysisk, samtidig med, at han godt kan lide at betjene kunder. Og i Brugseni Nuuks slagterafdeling er der fællesskab med kollegerne, hvor man kommer hinanden ved og hjælper hinanden. Som slagterlærling var det også betryggende at udover at man altid kan gå til slagtermesteren, er en HR-afdeling der sørger for mange praktiske ting ift. skoleophold, rejser m.m. Der er samtidig gode udviklingsmuligheder, men muligheder for at specialisere sig.

I dag er Jonas mestersvend på sin gamle læreplads, og har i vinters været på en uges inspirationstur hos P. Clausens Fiskehandler i Aarhus. Han vil stadig gerne lære indenfor sin branche og på sigt blive slagtermester, men der kommer nok først til at gå 5-6 år.

Jonas’ opfordring til kommende elever / lærlinge:
Man skal ikke være genert og være åben for at eksperimentere, samtidig med at man skal være lydhør for de erfarne slagtere hvis man gerne vil lære faget godt at kende.

Hansigne S. Nielsen, Butiksassistent

Hansigne kommer fra Tasiusaq ved Upernavik.

Da hun boede i Tasiusaq har hun over flere perioder arbejdet i den lokale butik, men også været afløser på kommunekontoret, så det var naturligt for Hansigne at vælge en uddannelse i den retning.

Hun startede med at tage TNI Flex på Niuernermik Ilinniarfik i Nuuk, og da hun skulle i gang med TNI-Basisforløbet, valgte hun at hun ville søge praktik i Brugseni, da hun kunne se flere muligheder for at få en praktikplads i en virksomhed hvor da både var butik og administration, og da hun gerne vil blive i Nuuk, hvor hun har 2 af sine 3 børn med.

For Hansigne kan det til tider være udfordrende at være under uddannelse som alenemor, særligt også når praktikpladsen i perioder kræver at man arbejder på skiftende arbejdstider. Det har krævet meget af hende som person at skulle opsøge hjælp eller finde pasning til sine børn, særligt når hun inderst inde er genert af natur.

Hendes generthed gør også at hun i perioder kan være lidt tilbageholden på sin praktikplads og for den sags skyld under skoleopholdene. Hun har dog gennem sin praktikplads stille og roligt begyndt at få sig gode relationer hvor der bliver draget omsorg for hinanden og der er plads til at lave lidt sjov med hinanden, det er med til at give hende arbejdsglæde og lyst til at møde på arbejdet. Under igangværende skoleophold, har underviserne også bemærket, at hun er blevet mere udadvendt end tidligere.

Hansignes opfordring til kommende elever/lærlinge:
Det er vigtigt at følge undervisningen, da man hurtigt kan komme bagud hvis man misser nogle undervisningstimer. Og i tilfælde af, at man så alligevel kommer til at misse undervisningstimer, så skal man ikke være tilbageholden for at spørge undervisere og medstuderende, så man kan indhente det forsømte.

Aqqusinersuaq 4, 2 th. P.O.Box 1092 3900 Nuuk
Attaveqarfigitigut/Kontakt os
CVR 15787406

Kalaallit Nunaanni Brugseni pisianik utertitsisinnaasarpoq, imaluunniit aningaasartai utertissinnaasarpai pisinermiit ullut 14-it qaangiutsinnagit pisinermut uppernarsaat utertitsiniarnermi ilanngullugu takutinneqartillugu. Pisiaq ammarneqarsimassanngilaq.
Nioqqutissat nerisassat ilaanngillat.

Kalaallit Nunaanni Brugseni bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon.
Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer.

© Copyright 2023 · Kalaallit Nunaanni Brugseni 
Cookies og privatlivspolitik Whistleblowerordning

Følg Brugseni