Lokalbestyrelse på plads i Ilulissat

“Det har været en helt særlig og begivenhedsrig weekend her i Ilulissat. Vi har samlet set fået føjet over 1000 nye medlemmer til, og vi har fået valgt en helt ny lokalbestyrelse, som netop har konstitueret sig. Vi byder de nye bestyrelsesmedlemmer velkomne og glæder os til at samarbejde med dem omkring vores nye flotte Brugseni. Vi kan næsten ikke vente til at butikken bliver fyldt med varer og slår dørene op for vores mange nye kunder og medlemmer i Ilulissat,” udtaler direktør Susanne Christensen.

Weekendens lokale arrangement i Ilulissat bød på mange glædelige overraskelser med et hav af mennesker, der lagde vejen forbi. Den 16. og 17. marts åbnede Brugseni Ilulissat dørene op for første gang til medlemsdag og lokalmøde, samtidig med at alle i byen kunne få en rundvisning i de nye lokaler. Alt dette resulterede i at foreningsarbejdet nu for alvor er blevet etableret i byen, og ved lokalmødet blev den nye lokalbestyrelse valgt på demokratisk vis. Dette markerer en vigtig milepæl i det store projekt om at åbne den nye Brugseni i Ilulissat.

Mængden af fremmødte mennesker overgik alle forventninger

Rigtig mange havde valgt at komme forbi butikken på medlemsdagen lørdag den 16. marts. Over 2000 fra byen lagde vejen forbi, og der blev oprettet 800 nye medlemmer

”Det har været en fantastisk oplevelse at føle den varme velkomst, vi har fået fra byen. Forventningerne til vores nye butik er store, og vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt, for at indfri dem,” udtaler landsbestyrelsesformand Karla Egede Bisgaard, som sammen med forretningsudvalget i landsbestyrelsen havde travlt med at møde de mange nye medlemmer i byen.

Alt tyder på bedre resultater end i 80’erne 

1984-1990 markerede årene for det første forsøg på at drive en brugsforening i Ilulissat. Datidens svingende økonomi gjorde, at projektet måtte opgives grundet store finansielle tab. Konkurserklæringen for Brugsen i Ilulissat skete på daværende tidspunkt kort tid inden sammenlægningen af de grønlandske brugsforeninger.

Det var i 1991 at alle grønlandske brugsforeninger blev samlet under navnet Kalaallit Nunaanni Brugseni. Denne sammenlægning skabte stabilitet og grobund for en ny udvikling. Det er på dette nye grundlag, at Kalaallit Nunaanni Brugseni nu vender tilbage til byen.

Med den nye bestyrelse på plads er forventningerne til Brugseni Ilulissat høje. Åbningen af den nye butik bliver et resultat af mange års hårdt arbejde og gode resultater, og alle er klar til at arbejde hårdt for at den nye satsning bliver en succes.

De nye lokalbestyrelsesmedlemmer er:

Formand: Abia Ottosen

Næstformand: Tuperna Heinrich

Landbestyrelsesmedlem: Johan Gundel

Sekretær: Dennis Tidselbak

Bestyrelsesmedlem: Nuka Kleemann

Medarbejderrepræsentanten vælges når butikken åbner.

 

Billedtekst:

Her ses de fem bestyrelsesmedlemmer i Brugseni Ilulissats nye lokalbestyrelse.

Aqqusinersuaq 4, 2 th. P.O.Box 1092 3900 Nuuk
Attaveqarfigitigut/Kontakt os
CVR 15787406

Kalaallit Nunaanni Brugseni pisianik utertitsisinnaasarpoq, imaluunniit aningaasartai utertissinnaasarpai pisinermiit ullut 14-it qaangiutsinnagit pisinermut uppernarsaat utertitsiniarnermi ilanngullugu takutinneqartillugu. Pisiaq ammarneqarsimassanngilaq.
Nioqqutissat nerisassat ilaanngillat.

Kalaallit Nunaanni Brugseni bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon.
Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer.

© Copyright 2023 · Kalaallit Nunaanni Brugseni 
Cookies og privatlivspolitik Whistleblowerordning

Følg Brugseni