Ny bestyrelse for Kalaallit Nunaanni Brugseni

Kalaallit Nunaanni Brugseni har netop afholdt det første offentlige bestyrelsesvalg som følge af foreningens nye vedtægter. Dermed fortsætter den 100% grønlandskejede detailkæde med at bygge på en række grundværdier, som er fastlagt ud fra medlemmernes indflydelse.

I alt fem nye bestyrelsesmedlemmer er nu klar til at sætte retningen for virksomheden de næste to år frem. De fem nye bestyrelsesmedlemmer er fundet ved valg i Brugsenis fire valgkredse samt et internt valg blandt virksomhedens medarbejdere omkring en medarbejderrepræsentant.

Det bliver den medlemsvalgte del af bestyrelsens første opgave at få besat de sidste to poster i bestyrelsen med professionelt udpegede kandidater, som kan supplere beslutningsprocessen med specialviden inden for forskellige strategiske områder. Dermed kommer bestyrelsen til at omfatte syv bestyrelsesmedlemmer i alt. Virksomhedens nye foreningsstruktur skal sikre Brugsenis mission om fortsat at gøre en reel forskel for fremtidens detailhandel i Grønland.

De fem nye bestyrelsesmedlemmer

Den 26. februar 2022 var en historisk dag for Kalaallit Nunaanni Brugseni, da der ved en ekstraordinær generalforsamling blev truffet beslutning om at ændre foreningsstrukturen markant. Der blev vedtaget nye vedtægter, som opdeler medlemmerne i Grønland i fire forskellige valgkredse alt efter det forretningsmæssige engagement lokalt i hver by. På denne måde får alle medlemmer, som medejere, mulighed for at få deres stemme hørt.

Brugsenis nye medlems- og medarbejdervalgte del af bestyrelsen vil i den kommende periode bestå af følgende medlemmer:

  • Nuka Mette-Marie Larsen fra valgkredsen Nuuk
  • Karl Otto Iversen fra valgkredsen Sisimiut/Ilulissat
  • Mogens Fontain fra valgkredsen Qaqortoq/Maniitsoq
  • Gertrud Geisler fra valgkredsen Narsaq/Nanortailk/Paamiut
  • Desuden er Ulrik Fjord Schultz fra Nuuk blev valgt ind i bestyrelsen som medarbejderrepræsentant.

En ny og spændende fremtid

”Som virksomhed står vi over for et helt nyt kapitel. Med en ny strategi, en ny foreningsstruktur og nu en ny bestyrelse er vi ved at træde ind i en virkelighed, der er mere i harmoni med den udvikling der finder sted i Grønland. Vi glæder os til at kunne tackle hverdagens udfordringer og favne morgendagens muligheder med en ny og kompetent bestyrelse, som kan sætte retningen for hele virksomheden. Vores nye foreningsstruktur sikrer samtidig, at vi har fokus på den lokale forankring i de enkelte byer gennem vores lokalråd (BIS). Samtidig får vores bestyrelse flere professionelle kompetencer, som kan hjælpe med at træffe gode langsigtede beslutninger. Med den nye foreningsstruktur er vi både tættere på medlemmerne og lokalmiljøet samtidig med at der holdes skarpt fokus på at skabe de bedste betingelser for en virksomhed, der er i hastig udvikling,” fortæller direktør Susanne Christiansen.

Aqqusinersuaq 4, 2 th. P.O.Box 1092 3900 Nuuk
Attaveqarfigitigut/Kontakt os
CVR 15787406

Kalaallit Nunaanni Brugseni pisianik utertitsisinnaasarpoq, imaluunniit aningaasartai utertissinnaasarpai pisinermiit ullut 14-it qaangiutsinnagit pisinermut uppernarsaat utertitsiniarnermi ilanngullugu takutinneqartillugu. Pisiaq ammarneqarsimassanngilaq.
Nioqqutissat nerisassat ilaanngillat.

Kalaallit Nunaanni Brugseni bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon.
Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer.

© Copyright 2023 · Kalaallit Nunaanni Brugseni 
Cookies og privatlivspolitik Whistleblowerordning

Følg Brugseni