Den yngste landsbestyrelsesformand i Kalaallit Nunaanni Brugsenis historie!

Dette års generalforsamling for Kalaallit Nunaanni Brugseni blev på flere måder en historisk begivenhed.

Lørdag den 26. september 2020 fik Kalaallit Nunaanni Brugseni for første gang afholdt en fuldt digital generalforsamling, hvor blandt andet den nye landsbestyrelse blev konstitueret. På grund af restriktionerne omkring Covid-19 valgte man fra ledelsens side at gennemføre generalforsamlingen digitalt, da alle lokalkredsene for i alt 8 byer skulle samles på tværs af kommunegrænserne. Hver lokalkreds var repræsenteret med de fremmødte lokalbestyrelsesmedlemmer online, og den demokratiske proces kunne fungere uden nævneværdige udfordringer.

På generalforsamlingen skrev Kalaallit Nunaanni Brugseni historie, da 27-årige Avijâja Jepsen blev valgt ind som formand for landsbestyrelsen, hvilket er den øverste ledelsesinstans i virksomheden. Hendes viljestyrke, gåpåmod og gode idéer gjorde stort indtryk på de øvrige medlemmer, både i det arbejde Avijâja Jepsen har udført i lokalbestyrelsen for Nuuk, men også gennem de seneste to år i landsbestyrelsen som menigt bestyrelsesmedlem. Alt dette resulterede i, at de fleste stemmer pegede på hende, og hun er derfor blevet valgt ind som den yngste formand i Kalaallit Nunaanni Brugsenis historie.

Avijâja Jepsens bestyrelseskarriere i Kalaallit Nunaanni Brugseni begyndte i 2019, hvor hun blev menigt medlem af lokalbestyrelsen i Nuuk. Her har hun blandt andet været aktiv i planlægningen af forskellige lokale aktiviteter med fokus på sundhed, såsom Brugseniløbet og fælles gåtursarrangementer, hvor hun blandt andet har haft fokus på børn og sundhed. Samme år blev hun også valgt til at repræsentere Nuuks lokalkreds som medlem af landsbestyrelsen. Avijâja Jepsen er kendt for sit store engagement og interesse i at gå dybt ind i foreningsarbejdet.

– Brugseni er medlemsejet, og det tiltaler mig utrolig meget at være med til at sætte rammerne for en virksomhed, som har fokus på udvikling i samfundet og konstant ønsker at forbedre sig. Jeg føler at Brugseni arbejder til gavn for sine medlemmer og samfundet som helhed. Jeg ser meget frem til at løfte opgaven sammen med en dygtig og kompetent bestyrelse og direktion, og jeg føler mig stolt og ydmyg over den tillid, generalforsamlingen har vist mig. Jeg håber desuden, at jeg kan være med til at inspirere andre unge til at tage stilling til, hvad der sker i vores samfund, og søge indflydelse der, hvor de kan, fortæller Avijâja Jepsen.

Avijâja Jepsen, som er født og opvokset i Nuuk, er til dagligt ansat i Nukissiorfiits ledelsessekretariat og er uddannet kandidat i Statskundskab og har en International Baccalaureate Diploma fra Pearson College UWC i Canada.

Som landsbestyrelsesformand træder Avijâja Jepsen nu ind på en post, hvor hun skal stå som den ledende frontfigur for landsbestyrelsens arbejde med demokratiske beslutninger om den retning Kalaallit Nunaanni Brugseni skal bevæge sig i fremover.

– En så stor detailvirksomhed som Brugseni spiller en vigtig rolle i samfundet og for rigtig mange menneskers hverdag. Med Brugsenis ejerforhold og værdier ser jeg store muligheder for at Brugseni i højere grad bliver en foregangsvirksomhed for menneskerettigheder og beskyttelse af miljøet, særligt gennem den valgte kurs inden for CSR-området, hvor FN’s verdensmål nu spiller en helt central rolle, udtaler Avijâja Jepsen.

Som den yngste på formandsposten i Kalaallit Nunaanni Brugsenis historie er Avijâja Jepsen et godt eksempel for andre unge, der ønsker at være med til at sætte sit præg på foreningsarbejdet i en af Grønlands største virksomheder.

– Det er så inspirerende at se ungdommen træde i karakter. Som direktør ser jeg meget frem til samarbejdet med Avijâja. Hun har vist en evne til at få ting sat i værk og hendes professionelle tilgang til bestyrelsesarbejdet viser virkelig, hvor vigtigt det er at give ungdommen endnu mere plads i foreningsarbejdet. Jeg er stolt over, at vi har en virksomhed, der i den grad tør gå nye veje. Avijâja har helt sikkert både lysten og evnen til at løfte det nye ansvar, udtaler direktør Susanne Christensen.

Faktaboks

Kalaallit Nunaanni Brugsenis nye landsbestyrelse:

Siulittaasoq – Formand: Avijâja Jepsen

Siulittaasup Tullia – 1. næstformand: Karla Egede Bisgaard

Siulittaasup tulliata aappaa – 2. næstformand: Petrine Thomsen

Ilaasortaq – Bestyrelsesmedlem: Aalipaaraq Kreutzmann

Ilaasortaq – Bestyrelsesmedlem: Najârak’ Petersen

Ilaasortaq – Bestyrelsesmedlem: Johan Gundel

Ilaasortaq – Bestyrelsesmedlem: Svend Åge Olsen

Ilaasortaq – Bestyrelsesmedlem: Gertrud Geisler

Sulisut Sinnerlugit Qinigaq – Medarbejderrep.: Arnannguaq Larsen

Aqqusinersuaq 4, 2 th. P.O.Box 1092 3900 Nuuk
Attaveqarfigitigut/Kontakt os
CVR 15787406

Kalaallit Nunaanni Brugseni pisianik utertitsisinnaasarpoq, imaluunniit aningaasartai utertissinnaasarpai pisinermiit ullut 14-it qaangiutsinnagit pisinermut uppernarsaat utertitsiniarnermi ilanngullugu takutinneqartillugu. Pisiaq ammarneqarsimassanngilaq.
Nioqqutissat nerisassat ilaanngillat.

Kalaallit Nunaanni Brugseni bytter gerne eller giver pengene retur inden for 14 dage fra købstidspunktet mod fremvisning af bon.
Varen skal være i ubrudt original emballage. Gælder ikke fødevarer.

© Copyright 2023 · Kalaallit Nunaanni Brugseni 
Cookies og privatlivspolitik Whistleblowerordning

Følg Brugseni